A A
 • Objava potencialno prostih objektov v lasti RS

  26. maj 2023

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije objavlja tudi neobvezujoč seznam objektov, ki jih je sklad pripravljen prodati ali oddati v najem.

  Sklad bo za objekte, zajeta v seznam, sprožil postopek oddaje v najem na lastno iniciativo, ali na predlog fizične oziroma pravne osebe, ki bo izkazala interes za najem.

  Seznam objektov se bo sproti usklajeval z dodajanjem novih objektov in odvzemanjem tistih objektov iz seznama, ki bodo oddana v najem. Sklad pa si pridržuje tudi pravico, da katerega od objektov iz seznama umakne, če naknadno ugotovi, da je zemljišče na podlagi veljavnih predpisov prešlo iz upravljanja Sklada na druge upravljavce, ali da je drugače obremenjeno z lastnostjo, ki preprečuje najem.

  Do seznama potencialnih objektov za najem dostopate tako, da kliknete Tukaj

  VEČ
 • Objava potencialno prostih kmetijskih zemljišč

  24. april 2023

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije objavlja tudi neobvezujoč seznam potencialnih kmetijskih zemljišč za zakup.

  Sklad bo za zemljišča, zajeta v seznam, sprožil postopek oddaje v zakup na lastno iniciativo, ali na predlog fizične oziroma pravne osebe, ki bo izkazala interes za zakup.

  Seznam zemljišč se bo sproti usklajeval z dodajanjem novih zemljišč in odvzemanjem tistih zemljišč iz seznama, ki bodo oddana v zakup. Sklad pa si pridržuje tudi pravico, da katero od zemljišč iz seznama umakne, če naknadno ugotovi, da je zemljišče na podlagi veljavnih predpisov prešlo iz upravljanja Sklada na druge upravljavce, ali da je drugače obremenjeno z lastnostjo, ki preprečuje zakup.

  Do seznama potencialnih zemljišč za zakup dostopate tako, da kliknete Tukaj

  VEČ
 • PROGRAM PRODAJE ZEMLJIŠČ za leto 2023

  25. april 2023

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije v skladu s Pravilnikom o prometu z nepremičninami (Sklada KZG RS) objavlja program prodaje zemljišč za leto 2023. Program se nahaja v zavihku javne objave.

  VEČ
 • Obvestilo o delovanju namakalnega razvoda Vogršček

  27. marec 2023

  SPOROČILO ZA JAVNOST

  Obvestilo o delovanju namakalnega razvoda Vogršček

  Obveščamo vas, da so najnujnejša dela na primarnem vodu namakalnega razvoda Vogršček zaključena in se sistem ponovno polni. V noči na torek 28.3.2023 bo možno oroševanje v primeru nevarnosti pozebe.

  Predvidevamo, da bo v aprilu občasno še motena dobava vode zaradi manjših sanacij, vendar le po posameznih odsekih. Prosimo vas za razumevanje.

  Za vse informacije in dodatna pojasnila se obrnite na pogodbenega izvajalca upravljanja namakalnega razvoda Vogršček: Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d.:

  modra št.:       080 98 87 ali 

  e-naslov:            info@vik-ng.si

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS

  VEČ
 • Sklad praznuje 30 let delovanja

  15. marec 2023

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, je na včerajšnji prireditvi v Festivalni dvorani v Ljubljani obeležil 30 let delovanja.

  VEČ
 • MEDNARODNI KMETIJSKI SEJM V PARIZU

  1. marec 2023

  V. d. direktor mag. Aleš Tolar je na povabilo Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano obiskal Mednarodni kmetijski sejem SIA v Parizu. Sodeloval je na dogodku v organizaciji slovenskega ministrstva za kmetijstvo in Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov (SKGZ) skupaj s francoskim Združenjem podjetij za razvoj zemljišč in podeželja Safer na temo upravljanja s kmetijskimi zemljišči. Skupaj z MKGP je predstavil model upravljanja s kmetijskimi zemljišči, sistem družinskih kmetij in model trajnostnega kmetijstva v Sloveniji.

  VEČ